Друкарня МАКРОС
Вишукана поліграфія для вибагливих замовників

Перегляньте зразки
нашої продукції
     Ознайомтесь з цінами
на нашу продукцію

Як видати книгу

Якщо вас цікавить питання, як видати книгу, значить, ви її вже написали! Що це: роман, дитяча книжка, наукова праця чи збірка віршів? Ваша книга повинна побачити Світ!

Досить постійно знаходити вагомі причини і відкладати видання рукопису на потім! Все більше людей сьогодні самостійно видають книги. Багато хто  зверталися у видавництва, намагаючись зацікавити рукописом, але отримали відмову: не було коштів, або редактор сумнівався в цінності книги. Однак вони не відступили. Навпаки, сприйняли перепону, як привід рішуче рухатися до своєї мети. Вони побороли страх невдачі, зробили перший крок і, виявилося, що самостійно видати книгу, достатньо легко. Головне володіти інформацією, знати основні етапи чудесного перетворення рукопису в друковане видання.

Володіючи всіма необхідними знаннями, ви переконаєтеся, друк книг не є архіскладною справою. З друкарнею МАКРОС ви зробите захоплюючу подорож, кожен крок якої зробить вас ближче до здійснення мрії - народженню власної книги.

Вас, напевно, цікавить питання захисту авторських прав. Можете бути спокійні, книзі, надрукованій у друкарні МАКРОС присвоюється код ISBN. Це означає, що ваш твір буде внесено в єдиний світовий реєстр всіх книг і тисячі видавців у всьому світі, які регулярно переглядають останні оновлення реєстру, про нього дізнаються.

Отже, перший крок - принесіть свій рукопис до друкарні в електронному вигляді. Один або кілька пронумерованих файлів. В окрему папку помістіть ілюстрації - слайди, малюнки та фотографії. Якщо текст рукописний, не впадайте у відчай, пронумеруйте сторінки і відзначте місця, де мають бути розміщені ілюстрації. Фахівці друкарні зроблять роботу по набору тексту.

Ясно, що рукопис повинен бути бездоганним з точки зору грамотності, мати чітку структуру і послідовність викладу. Цей крок виконує редактор. Він виправить стилістичні та логічні помилки вирівняє структуру, адаптує текст для читача.

Далі займемося дизайном. Це самий захоплюючий в творчому плані етап роботи! Від обкладинки та оформлення розвороту книги залежить перше враження при знайомстві з виданням. Постарайтеся максимально детально уявити собі, як буде виглядати обкладинка книги! Зробіть ескіз, принесіть фотографії або зразок видання, стиль оформлення якого вам подобається. Якщо ж у вас немає чіткої ідеї, обговоріть це питання з нашим дизайнером, він запропонує вам варіанти.

Верстка, мабуть, самий відповідальний крок. Це копітка робота з розміщення тексту, ілюстрацій, а так само різних елементів оформлення на смузі. У друкарні МАКРОС ви будете спілкуватися безпосередньо з верстальником, для того щоб обговорити всі нюанси втілення дизайну книги, врахувати особливості поліграфічного обладнання та обраних матеріалів.

Як би ретельно не готувався текст, на жаль, в ньому практично завжди виявляються помилки. Після верстки потрібно обов'язково зробити коректуру. Ви повинні уважно вивчити оригінал-макет. Це останній шанс виправити помилки, і внести будь-які виправлення чи побажання.

Потім починається етап друку і збірки книги.

Як бачите, все просто і зрозуміло. Запорукою успішного виконання кожного кроку є взаєморозуміння між вами та командою друкарні. Фахівці МАКРОС знають можливості обладнання, за їх плечима досвід видання різних книг, вони можуть запропонувати цікавий, несподіваний для вас варіант. Але, за законом жанру, останнє, головне слово залишається за Автором. Успіхів!

Алла Данилко | 14/8/2014 | Як видати книгу Редагування Дизайн Верстка Коректура