Друкарня МАКРОС
Вишукана поліграфія для вибагливих замовників

Перегляньте зразки
нашої продукції
     Ознайомтесь з цінами
на нашу продукцію

Книга – дарунок прийдешнім поколінням

Безцінне надбання людства – книгодрукування. Для мільйонів людей у всьому світі це хліб духовний, джерело знань та цінної професійної інформації, а для книговидавців – хліб і сіль у прямому та переносному значенні.

Скільки коштує надрукувати книгу? Насамперед розглянемо різновиди книг з точки зору складності їх виготовлення.

Дитячі книги
Книги для бізнесу. Романи-бестселери
Подарункові видання. Енциклопедії. Альбоми
Книги у м’яких обкладинках, книги «кишенькового» формату

Формат дитячих книг найрізноманітніший. Від кишенькового А6 формату до ігрових книг А3. Дитячі книги для наймолодших передбачають суперміцність! Адже малюк дуже любить свої книжечки…розглядати, кидати, намагатися відірвати улюблений малюнок, навіть спробувати їх на смак… Крім того, всі матеріали, з яких виготовлені такі книги, повинні бути безпечними. Собівартість дитячих книжок досить висока, тому великий наклад – єдиний спосіб її зменшити, щоб зробити доступною для звичайної сім’ї та прибутковою для видавця.

Книги для бізнесу, романи-бестселери. Найперше - необхідний фінський папір для внутрішнього блоку, він визнаний кращим для зору. Внутрішні блоки таких видань досить об’ємні: від 300 до 1500 сторінок. Друк здебільшого в один колір (1+1). Такі книги потребують твердої палітурки і красивої обкладинки. Якісні палітурні роботи не з дешевих, крім того, для створення обкладинки потрібний оригінальний макет, повноколірний друк, якісний картон, ламінація. Але ж наклади бестселерів просто величезні, тож вони здатні перекрити не тільки витрати на виробництво, але й дати неабиякий прибуток.

Подарункові видання. Енциклопедії. Альбоми. Всі ілюстрації в таких виданнях найвищої якості, надруковані на спеціальному папері з максимальною можливістю імітації фото. В яскравих кольорових обкладинках, в твердих, ламінованих палітурках, оздоблені тисненням фольгою, висічкою, лаком вони одразу привертають увагу на полицях магазинів. Дорогі за собівартістю – дорогі в продажу, створені професійно, такі книги завжди виправдовують витрати на виготовлення.

Книги у м’яких обкладинках, книги кишенькового формату користуються неабияким попитом сьогодні. Невисока ціна та зміст, що відповідає потребам масового читача, забезпечують їм успіх на книжковому ринку.

Немало існує ідей, достойних книжкового втілення. Скільки це може коштувати? Розглянемо на прикладі.

  • книга А5 формату
  • внутрішній блок з друком в один колір (1+1) на тонкому папері 80 г/м2
  • кількість сторінок – 192
  • кольорова обкладинка (4+0) з картону 250 г/м2, глянцева ламінація
  • спосіб кріплення сторінок – термобіндер

Вартість такої книги при накладі 500 примірників – 18,25 грн., при накладі 3000 примірників – 8,25 грн.

Звичайно, це мінімальна вартість друку багатосторінкового видання. Виготовлення ж ексклюзивної книги з палітуркою, обтягнутою шкірою, тисненням золотою фольгою та папером з фотографічною якістю коштує немало. Але, якщо зірки запалюють, значить це комусь треба… І, якщо видається така книга, нехай це буде зібрання творів, науковий трактат, чи родовід, то це подарунок не собі, не близькій людині і навіть не родині, це дар тим далеким поколінням, що прийдуть після нас. Книга – це Ваш вклад в науку та історію.

Друкуйте хороші книги. Ми в «Макросі» знаємо, як це робити і завжди раді допомогти Вам.

Тетяна Козак | 1/6/2012 | Книги Виготовлення книг Друк книг Ціна